IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода пролет/лято 2021: 4 мотива, които ще променят гардероба ви

29 април 2021 14 30

Нещо свежо, нещо цветно и нещо ново

Снимка: iStock

Принтовете върху дрехите са синоним на топло време – разцъфнали диви цветя за градински пикник, завъртени пейсли за специален повод, меланж от живописни форми за парти на открито. Независимо къде ги носите, закачливите шарки са точният избор за пролетния и летния сезон.

Тази година тенденциите се въртят около по-цветните дрехи, готови щампи, ярки тропически цветя и ръчно изработени мотиви. Според Кери Пиери, занаятчийските докосвания като бродерия и мъниста ще царуват през следващите месеци и ще ги виждаме не само върху различни тоалети, но и върху аксесоари като чанти и портмонета. „Винаги е хубаво да чувстваш, че сякаш това, което носиш има история“, казва тя. Допълва, че аспектите, създадени ръчно, винаги привличат по-голямо внимание и придават завидна доза самочувствие.

Ето 4 мотива, които трябва да включите в гардероба си през по-топлите месеци

1. Tie-dye

Носталгията по миналото накара дизайнерите да включат стила tie-dye и в тазгодишните тенденции. По време на дефилетата си множество известни марки демонстрираха цветни шарки върху всичко – от ежедневни рокли и панталони до сандали и шапки. Въпреки че tie-dye веднага се свързва с цветовете на дъгата, той е определено по-изискан и включва по-земни тонове и едноцветни палитри.

tie-dye тениска,

Снимка: iStock

Според Пиери, именно тоалетите в една цветова гама са по-изискани и трябва да бъдат приоритет при пазаруването ви. Тя съветва да се насочите към кафявия цвят и да го комбинирате с малко по-тъмни оттенъци, за да избегнете прекаления блясък в гардероба.

2. Шалове

Копринените шалове датират от египетските времена. Кралица Нефертити е носила такъв и го е комбинирала с шапка. През 50-те, 60-те и 70-те години шаловете започнаха да се популяризират от различни модели и звезди на Холивуд, фокусирайки се върху вариациите за глава и врат. С развитието на тенденциите през 80-те и 90-те години принтове, които виждахме само по шаловете, започнаха да се появяват и върху дрехите. Сега дизайнерите обединиха епохите и създадоха колекции, вдъхновени от мозайките върху шаловете.

„Този стил изглежда много класически и в същото време е шикозен“, казва Пиери. Съветва да съчетаете такава риза с обикновени бели дънки, допълвайки с минимално количество аксесоари и мокасини.

3. Тропици

Въпреки че флоралните цветове за пролетта не са нещо ново, те са задължителни за всеки гардероб. Може би това е отговорът на изолационната 2020 година, но дизайнери като Том Форд, Марни и Сен Лоран ни пренасят до тропиците чрез мотиви от хибискус и палмови листа. Цветовете са наситени и ярки, като дрехите могат да се съчетаят с аксесоари в същата гама и да създадете един чудесен летен вид.

4. Занаятчийска изработка

Другата тенденция, която трябва да следвате тази година, е занаятчийската изработка като бродерия и мъниста. Според Пиери, ръчното докосване винаги кара артикулите да изглеждат по-свежи и по-изискани. Независимо дали сте избрали да облечете широк панталон, шорти с висока талия или многоцветна рокля, тези мотиви носят автентичност и превръщат всяка дреха в истинско съкровище.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари